search error_outline

Värdskap

Den här delen handlar om värdskap. Som värd har du en otroligt viktig roll för hur besökarna uppfattar stadsmässan.

Vi vill att alla känner sig välkomna och sedda och att vi som värdar möter och tar emot besökare och invånare på samma fina sätt. Det gäller oavsett vad besökarna har för språk, ålder, kön, etnisk identitet, sexuell läggning, funktionsförmåga eller hur deras familjekonstellationer ser ut. Möt varje besökare utifrån just den personens behov och tänk på att alla inte använder samma ord som du för att till exempel beskriva hur deras familj ser ut. Här kan du gärna använda mer neutrala ord som förälder istället för mamma och pappa och partner istället för man, fru, pojkvän eller flickvän.
Självklart gäller det också att vi möter alla värdar på samma sätt, så att vi känner oss stolta över varandra och det vi gör tillsammans!

Vi har en värdegrund som gäller för alla värdar. Värdegrunden bygger på stadens servicepolicy och på hur Helsingborg kontaktcenter arbetar. Tanken med värdegrunden är vi har en gemensam grund att stå på så att vi alla känner oss trygga i våra uppdrag.

Värdegrund för vårt värdskap inom H22 City Expo

  • Vi är stolta över att vara en del av H22 City Expo. Vi har bra koll på H22 City Expo och H22 och inspirerar samt lyfter det som är positivt.
  • Vi värnar om det personliga mötet. Vårt bemötande är varmt, inkluderande, äkta och genuint.
  • Värdskapet är välkomnande när vi är väl förberedda och lätta att nå och förstå. Vi tar ansvar hela vägen, vi bryr oss och hjälper alltid till.

När expot är i full gång hoppas vi på att få ta emot besökare från vår egen stad, från regionen och ja, från hela världen. Med andra ord kommer du att möta väldigt många under tiden du är värd och om du kan flera språk kommer du säkert att få användning av dem eftersom vi räknar med internationella besökare som kan lite eller ingen svenska.

En del besökare kan ha planerat sitt besök i förväg och vet precis vad de vill göra och vart de ska gå. Andra kanske passar på att gå en sväng en ledig dag eller är på genomresa och vet inte ens att de har hamnat mitt i vårt expo.

I de två filmerna nedan får du höra mer om vad ett gott värdskap innebär och du får råd om vad du kan tänka på när du möter besökare.

Att möta besökare

När det händer något

Några råd om du möter en person med en kognitiv sjukdom

Under H22 City Expo förändras delar av staden, vilket kan göra att det blir jobbigt att känna igen sig för den som har en kognitiv sjukdom eller demenssjukdom. Kognitiv sjukdom beror på sjukdom eller skada i hjärnan och handlar om vårt minne och förmågan att uppfatta och förstå omvärlden.

I det här avsnittet får du tips om hur du kan göra om du möter en person med en kognitiv sjukdom. Tipsen funkar lika bra för allt värdskap eftersom de handlar om att möta en person med lugn, respekt och förståelse för den andres situation.

Här är länkarna som Karin och Kerstin tipsar om i filmen: